Ruski helikopteri uskoro na egipatskim "mistralima"

Rukovodstvo vojnih resora Rusije i Egipta Sergej Šojgu i Sedki Sobhi usaglasili su pitanje obuke egipatskih pilota za helikoptere Ka-52K, piše „Izvestija“.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

09:42

Ruski helikopteri uskoro na egipatskim
Foto: Freeimages

Razgovori vojnih resora dve zemlje, navodi list, direktno ukazuju na to da su dve zemlje došle do konačnog dogovora o isporukama ruskih vojnih letelica za potrebe Ratnog vazduhoplovstva Egipta, navode oni pozivajući se na predstavnika vojno-diplomatskih krugova

Kairo je kupio od Francuske brodove tipa „mistral“ koji su prvobitno građani za Rusiju. Sada pred egipatskom mornaricom stoji pitanje avijacije za ove brodove.

Egipat, kako smatraju analitičari, kupiće za njih dva „mistrala“ najmanje 16 Ka-52K i analogičan broj Ka-29/31. Ka-52K — brodski tip udarnog helikoptera novog pokolenja Ka-52 „Aligator“.

On može da pogađa oklopnu i neoklopnu tehniku, živu silu i vazdušne mete na bojnom polju, ističe “Sputnjik”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: