"Dok je Erdogan na vlasti, ni govora o ulasku Turske u EU"

Dok je u Turskoj na vlasti predsednik Redžep Tajip Erdogan, ne može biti govora o ulasku te zemlje u EU, izjavio je evropski komesar Ginter Etinger za “Bild“.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

18:54

Getty Images

On je dodao da u takvim uslovima ulazak Turske u EU nije realističan pre naredne decenije, prenosi "Sputnjik".

“To pitanje najverovatnije treba razmotriti nakon odlaska Erdogana“, rekao je Etinger, prenosi “Bild“.

Etinger je naveo da pri tome Turska za EU ostaje važna zemlja sa geostrateške i ekonomske tačke gledišta, te je zato potrebno održati dobre odnose sa njom.

Etinger je komesar Evropske unije za digitalnu ekonomiju i društvo, pa se njegova izjava o međunarodnim odnosima smatra njegovim ličnim mišljenjem.

Krajem jula šef Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je da zemljama, u kojima postoji smrtna kazna, nije mesto u EU. Tako je on prokomentarisao namere Erdogana da u Turskoj ponovo uvede tu vrstu kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: