Pet uhapšenih posle eksplozije u Briselu

Pet osoba je uhapšeno posle eksplozije i požara koji je izbio u Institutu za kriminologiju u Briselu, saopštilo je tužilaštvo u glavnom gradu Belgije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

12:53

Pet uhapšenih posle eksplozije u Briselu
Foto: Gettyimages

Tužilaštvo u Briselu otvorilo je danas istragu posle jake eksplozije koja je ođeknula rano jutros u sedištu instituta za kriminologiju u kojoj nije bilo nikoga ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

"Hipoteza o terorističkom napadu još nije potvrđena. Očigledno je da je u interesu mnogih ljudi da se uklone neki inkriminisani dokazi njihove kriminalne prošlosti koji se nalaze u institutu. Istraga je u toku i razmatra se nekoliko tragova", navelo je tužilaštvo.

Pet osoba je uhapšeno u okolini instituta odmah posle incidenta, dodalo je tužilaštvo navodeći da je njihovo ispitivanje u toku.

Državna televizija RTBF javila je rano jutros da je pre eksplozije jedan automobil punom brzinom ušao u dvorište Instituta.Institut za kriminologiju pomaže i savetuje belgijske sudske organe u raznim istragama. Institut ima zadatak da analizira i idenfikuje tragove osumnjičenih kao i da proverava pravilno funkcionisanje procedura u krivičnom sudskom sistemu Belgije.

Belgija je u visokoj pripravnosti od napada na aerodrom u Briselu 22. marta, kada je ubijeno više od 30 osoba. Odgovornost za taj napad su preuzeli džihadisti iz Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: