MUP odgovara potpredsedniku RS: Neshvatljive izjave

Državna sekretarka MUP Srbije Jana Ljubičić izjavila je da su neshvatljive izjave "onih koji kritikuju" napore koje Srbija i RS ulažu u borbu protiv terorizma.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

21:56

MUP odgovara potpredsedniku RS: Neshvatljive izjave
Tanjug

Ona je istakla i da su te optužbe "neozbiljne, neprimerene i neosnovane".

"Nije jasno kako jačanje kapaciteta u borbi protiv terorizma, može dovesti do krize u dobrosusedskim odnosima? Podsetiću da je antiteroristička vežba 'Drina 2016' izvedena na teritoriji Srbije sa ciljem da ojača saradnju u borbi protiv terorizma i svih bezbednosnih izazova", navela je Ljubičić u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da je Srbija suverena država i da neće dozvoliti da joj "bilo ko sa strane" određuje šta će raditi na svojoj teritoriji.

Potpredsednik RS Ramiz Salkić izjavio je ranije danas da smo ovih dana "svedoci zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini, u okviru policijskih vežbi, čime se mogu dovesti u krizu dobrosusedski odnosi BiH i Srbije" i ocenio da je na sceni "otvoreno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma koje preti najozbiljnijim posledicama trajno dovodeći u pitanje teško stečeni mir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: