Policija naterala ženu na plaži u Nici da skine burkini

Policija u Nici napisala je prijavu jednoj muslimanki zbog nošenja burkinija i naterala je da ga skine.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

11:57

Policija naterala ženu na plaži u Nici da skine burkini
Foto: Gettyimages

Na objavljenim fotografijama jasno se vidi da policajci naređuju jednoj ženi da skine burkini na plaži, dok joj drugi policajac piše prekršajnu prijavu.

„Sedela sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala nameru da plivam“, rekla je 34-godišnja Sijam, koju je policija ranije odstranila sa plaže.

Istakla je da je bila razočarana nakon što su prisutni počeli da aplaudiraju i da govore „Idi kući“, pošto joj je policija naredila da mora da se udalji sa plaže, prenosi Gardijan.

Poslednji grad koji je doneo odluku o zabrani odeće za plažu muslimanki - burkinija jeste Nica, što je posledica nedavnog terorističkog napada u tom gradu kada je vozač kamiona usmrtio više od 80 osoba.

Iako su određene nevladine organizacije podnele tužbu protiv gradova koji su zabranili burkinije, sve više gradova se odlučuje za tu meru, da bi sprečili eventualne sukobe između muslimana i nemuslimana u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: