Hram dobija portu, "bivša vlast opstruisala"

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je nakon razgovora s patrijarhom SPC rekao da će Hram Svetog Save dobiti portu, kao i da je to ranije bilo moguće.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

15:28

Hram dobija portu,
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, uskoro će početi radovi na uređenju Ulice Bore Stankovića.

"Godinama grad Beograd nije mogao da počne uređenje ulice, jer je bivše rukovodstvo opštine Vračar opstruisalo uklanjanje nelegalnih objekata na trasi nove ulice", rekao je Nedeljković, koji je posetio patrijarha Irineja, saopštila je opština Vračar.

Predsednik opštine je istakao da "novo rukovodstvo, zajedno sa gradom, JKP Gradska čistoća, Gradskim zelenilom i SPC" počinje da rešava problem i uklanja pomenute objekte.

Prema njegovim rečima, čim se bude našlo rešenje sa Zavodom za transfuziju krvi, sa kojim pregovara Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda o novoj lokaciji za smeštaj laboratorije, počeće izgradnja ulice.

Izgradnja ulice omogućava da hram konačno dobije portu i ogradu, naveo je Nedeljković.

Patrijarh srpski Irinej je rekao da je Hram Svetog Save briga opštine, grada, države i celog srpskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: