AMSS: Gužva samo na Gradini, čekanje od sat vremena

Prema podacima Uprave granične policije, danas nema dužih čekanja od 30 minuta za putnički saobraćaj na graničnim prelazima.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

14:45

AMSS: Gužva samo na Gradini, čekanje od sat vremena
Tanjug

Zadržavanja su samo na prelazu Gradina, gde putnička vozila čekaju oko sat vremena na ulazu u zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni koja još traje, dodaje se u saopštenju.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", kako bi se obezbedio brži protok vozila na naplatnim stanicama, obezbeđen je dovoljan broj inkasanata, svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, a na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja su napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

AMS S takođe podseća da je Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu obavezan dokument u inostranstvu, sa izuzetkom Crne Gore, gde osim Dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, vozači mogu da imaju ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom overeno u sudu ili opštini.

Zeleni karton je obavezan za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban, a pribavlja se kod Osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: