Institut za transfuziju krvi: Nedostaje krv svih grupa

Rezerve krvi su smanjene, trenutno ih ima za jedan i po dan i sve krvne grupe su u deficitu, posebno krv A pozitivne i 0 pozitivne krvne grupe.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

11:37

Institut za transfuziju krvi: Nedostaje krv svih grupa
Getty Images

Kako se navodi u saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije, odziv građana na terenu je smanjen, kao i broj akcija zakazanih za ovu sedmicu.

Institut apeluje da se što veći broj građana odazove pozivu i dobrovoljno da krv kako bi se izbeglo odlaganje operacija, a rezerva krvi bila dovoljna za redovan rad i moguće vanredne situacije.

Od početka avgusta rezerve krvi u drugim centrima u Srbiji, od kojih Institut inače preuzima krv u ovakvim situacijama, takođe su u deficitu.

"Pozivamo građane da nam pomognu da predupredimo krizu koja bi, ako se rezerva krvi ubrzo ne poveća, mogla da ugrozi zdravlje pacijenata", navodi se u saopštenju.

Građani u Beogradu mogu da daju krv svakog radnog dana u Institutu, u Ulici svetog Save 39, od sedam do 19 sati, u Urgentnom centru od devet do 16 sati, u autobusu na platou ispred Doma Narodne skupštine od deset do 16 sati, kao i u mobilnim ekipama na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: