Oland: Osećaj mučnine od Trampovih ekscesa

Predsednik Francuske Fransoa Oland osudio je ekscese republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa koji, po njemu, izazivaju "osećanje mučnine".

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2016.

00:23

Oland: Osećaj mučnine od Trampovih ekscesa
Foto: Gettyimages

Oland koji je govorio na sastanku sa članovima Udruženja predsedničkih novinara u Parizu, ocenio je da "ekscesi na kraju izazivaju osećanje mučnine, čak i u SAD, posebno kada se napadne, u ovom slučaju kad Donald Tramp napadne, sećanje na vojnika".

Francuski predsednik je aludirao na Trampove napade na oca američkog vojnika muslimana, kapetana, koji je poginuo u Iraku 2004. u pokušaju da spasi svoje ljude.

Oland je takođe ukazao na "uvredljive i ponižavajuće" Trampove izjave.

Francuski predsednik je dodao da Tramp nije još izabran ali ako Amerikanci izaberu Trampa, to će imati posledice "jer su američki izbori i svetski izbori".

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je ranije danas da kandidat Republikanske partije Donald Tramp nije kvalifikovan da bude predsednik. Obama je rekao da je Trampova kritika izrečena na račun porodice poginulog američkog vojnika - muslimana još jedan dokaz da on nije spreman da vodi zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: