Za prijem kod Vučića red od 4h ujutru / FOTO

Mandatar Aleksandar Vučić od 5.30h prima građane u Vladi Srbije Red u Nemanjinoj se formirao još jutros u 4h, a ispred zgrade je od tada više desetina građana.

Izvor: B92

Petak, 08.07.2016.

07:49

Za prijem kod Vučića red od 4h ujutru / FOTO
Foto: B92

Pojedini za B92.net kažu da su iz unutrašnjosti došli u Beograd i pre 4h i čekaju da ih Vučić primi.

Većina prisutnih došla je zbog ličnih problema - nerešenih sudskih sporova, imovinskog pitanja, neisplaćenih plata, penzija, ali neki i zbog nasilja... Kako kažu, veruju da samo Vučić može da reši njihove probleme.

Vučić je pre dva dana rekao da se više od 5.000 građana prijavilo i da će danas, umesto od 5.30 do 8.30 razgovarati s njima od 5.30 do 18 h.

Inače, za stolom je jutros uz Vučića sedeo i direktor policije Vladimir Rebić.

Kako je rečeno novinarima Tanjuga u Vladi, nakon prva tri sata Vučić je obavio razgovore sa 35 građana, što znači da je za svakog građanina odvojeno oko desetak minuta. Među prvima koja je obavila razgovor bila je medicinska sestra u penziji Slavica Stanković, a novinarima je rekla da se premijeru obratila zbog problema u Domu zdravlja Voždovac, gde je, tvrdi, bilo malverzacija oko dodele stanova solidarnosti.

"Iznenađena sam premijerovim prijemom i dobrom organizacijom. Prijavila sam se i nisam očekivala ni do jeseni da ću biti pozvana, ali me je premijer već prvog dana primio. Kada sam dolazila klecala su mi kolena, ali ljubaznost ljudi koji su me primili je dovela do toga da se opustim i iznesem svoj problem", rekla je Stanković. Miodrag Aprcović, penzionisani domar Stomatološkog fakulteta, došao je kod premijera zbog, kako navodi, korumpiranosti suda i sudija.

"Bio sam domar na Stomatološkom fakultetu od 1972. godine i tada sam dobio sobu i kuhinjicu u kojoj sam živeo sa ženom. Sve vreme sam u bio u nejasnom radnom statusu i kada sam 2005. otišao u penziju, zatražio i dobio da proširim taj prostor. Međutim, u jednom trenutku počeli su da tvrde da su to službene prostorije i ja sam sad u sudskom procesu", navodi on za B92.

"Verujem u premijera da mogu da rešim to. Samo mi je to ostalo. Korumpiran je i sud i sudinica koja ima 20 godina", dodaje on. I Tatjana Popović iz Inđije zajedno sa majkom u Nemanjinoj 11 traži rešenje svog problema. Kako kaže, bivša lokalna samouprava u dosluhu sa njenom tetkom otuđila joj je imovinu u blizini autlet centra u Inđiji, ali i jednu kuću u centru Inđije.

Kako je rekla, tužilaštva se pozivaju na apsolutnu zastarelost slučaja, a ona tvrdi da je sve urađeno uz falsifikovanje i nevažeći pečat.
Foto: B92
"Obratila sam se i lično ministru Nebojši Stefanoviću na jednoj konvenciji u Beogradu, on je rekao da će pogledati slučaj i dobila sam odgovor od njega. Međutim, od njegovog dopisa 2014. godine se ništa ne dešava i niko ne postupa po tome", navodi ona i dodaje da je još Vučić "jedini čovek u koga veruje".

"Ako tako mogu da kažem, Aleksandar legenda Vučić", dodaje ona i navodi da je aktivni član SNS.

Njena majka je na to dodala: "Hvala bogu da nam je poslao takvog čoveka".
Foto: B92
Bivša radnica "Slavija" banke Ljiljana Stefanović iz Beograda stoji u redu za prijem kod Vučića jer joj banka duguje 34 plate.

"Sud u Strazburu doneo je presudu na osnovu koje je Srbije donela uredbu da radnicima moraju biti isplaćene zarade, ali meni su rekli da je "Slavija" banka akcionarsko društvo i da nemaju nikakvu obavezu prema meni", priča o svom problemu ona i dodaje da nije član "nikakve" stranke.

"Bila sam član samo Saveza komunista", kaže Ljiljana dodavši da joj za plate duguju 100.000 dinara, sa kamatama 300.000 dinara, ali ističe da joj novac nije bitan, već pravda.
Foto: B92
U redu je i jedan muškarac koji nije želeo da se predstavi, ali tvrdi da je služio vojsku sa mandatarom Vučićem i navodi da je došao da mu kaže da je "nikakav premijer i da u Srbiji ima korupcije". Sa sobom nosi fasciklu u kojoj su, kako kaže. dokazi za to.
Foto: B92
Dok obezbeđenje ispred zgrade vlade proziva građane koji imaju zakazane termine, tu su i oni koji su iz medija čuli da Vučić prima građane pa su došli bez najave, što je stvorilo zabunu.

Tako su neki tek jutros popunjavali prijave, ali su ostajali u redu u nadi da će ih Vučić primiti.
Foto: B92
"Evo i ovde primaju preko veze", rekao je gospodin sa fasciklom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: