"Skinute rukavice": Kraj finog Trampa, uvrede za Hilari

Hilari Klinton i Donald Tramp razmenjivali su uvrede sa suprotnih krajeva SAD, prenevši svoju borbu za Belu kuću u savezne države ključne za izbore.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

08:45

Foto: GettyImages

Osim toga, Tramp i Hilari su tako pokazali ogromne razlike u njihovim pogledima na Ameriku na manje od 100 dana pred izlazak na birališta, navodi AFP.

Agencija navodi da jedna od kampanja koja je izazvala najveće podele u modernoj istoriji SAD ulazi u novu fazu nakon što su republikanci i demokrate izabrali kandidate za izbore 8. novembra.

Klintonova je nakon istorijskog prihvatanja kandidature u četvrtak u Filadelfiji, kao prva žena koju je velika partija kandidovala za čelnu funkciju u SAD krenula na autobusku turneju po Pensilvaniji i Ohaju.

U Koloradu, ključnoj zapadnoj državi, njen republikanski protivnik je obećao da neće više "biti fin".

On je govor koji je Klintonova održala na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nazvao "prosečnim", nazvao je lažljivicom i obećao da će zaustaviti migracije sirijskih izbeglica.

"Počinjem da se slažem sa vama", rekao je 70-godišnji Tramp svojim pristalicama koji su uzvikivali "u zatvor s njom, u zatvor s njom" na račun Klintonove.

On je poručio da "skida rukavice".

"Zapamtite, ovaj Tramp više neće biti fin", kazao je republikanski kandidat.

Na njegove prozivke 68-godišnja Klintonova poručuje da je Tramp pretnja po demokratiju i pokušava da dobije deo radničke klase koji čini bazu Trampovog glasačkog tela.

S tim u vezi, Klintonova je napala Trampa zbog toga što njegova kompanija izrađuje puno svojih proizvoda van SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: