UNS: Tasovac prezire novinare, hteo nas na meniju

Udruženje novinara Srbije pozvalo je tehničkog ministra Ivana Tasovca i vladu da preuzmu odgovornost za "totalni fijasko Ministarstva kulture i informisanja".

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

11:45

UNS: Tasovac prezire novinare, hteo nas na meniju

Kako navode, to se odnosi na trošenje budžetskog novca za medije, a na Tasovca i Vladu apeluju da izvuku pouke iz te katastrofe pre formiranja nove Vlade.

UNS ukazuje da nisu srpski novinari, već Tasovac i njegovi činovnici, usvojili Pravilnik po kom ministarstvo "na naopak način" tumači Zakon o javnom informisanju.

"Nije zakon kriv što je Tasovac odlučio da komisije ministarstva popuni kako ih je popunio. Nije zakon kriv što je Tasovac odredio da najstarije i najmasovnije novinarsko udruženje u komisijama njegovog ministarstva ima istu težinu kao i pojedini počasni članovi NUNS-a", ističe se u saopštenju.

UNS smatra da cinizam kojim se Tasovac služi da bi sebe zaštitio, a novinare zavadio, baca ružno svetlo i na državu koja mu je poverila ozbiljan posao.

"UNS poziva Vladu Srbije da na delu pokaže kako ne deli prezir prema novinarima koji demonstrira ministar Tasovac. Neka se ne čudi što mu profesija uzvraća prezir, jer je jedino u tome uspeo da ujedini struku. Nije nas hteo za stolom, već na meniju", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: