Oland: Ovo je rat koji moramo da vodimo

Predsednik Francuske Fransoa Oland je rekao da su napad u crkvi na severu zemlje izvele osobe povezane sa Islamskom državom i da je Francuska u ratu.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

13:55

Oland: Ovo je rat koji moramo da vodimo
Foto: Getty Images

"Ovo je gnusan teroristički napad. Mi smo suočeni sa grupom koja name je objavila rat i to je rat koji moramo da vodimo svim sredstvima", rekao je Oland.

Francuski predsednik je dodao da su "dvojica terorista kukavički napali sveštenika i izveli napad u ime Daeša (Islamske države)", kao i da je najmanje jedan tvrdio da je deo te terorističke organizacije.

"Ponovo smo suočeni sa veoma teškim događajem, još jednim u nizu poslednjih dana, poslednjih godina", rekao je Oland.

Kao i premijer Manuel Vals, Oland je pozvao na ujedinjenje cele zemlje.

"Ovo je udarac na katolike, ali svi Francuzi, svih religija, moraju da se ujedine, da stvore blok. Teroristi neće odustati dok ih mi ne zaustavimo", rekao je Oland.

Francuski kanal iTele je objavio da je francuska policija znala i pratila jednog od napadača, koji je 2015. godine hapšen zbog plana da ide na ratište u Siriju.

Ukoliko se to potvrdi, to će biti još jedan udarac na popularnost Olanda i njegove administracije, koja od napada u Parizu trpi velike kritike zbog bezbednosne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: