Obama obećao pomoć Nemačkoj; Tramp: Ovo mora da prestane

Američki predsednik Barak Obama obećao je "svu neophodnu podršku" Nemačkoj gde je u Minhenu, prema navodima lokalne policije, u toku "teroristički čin".

Izvor: B92, Beta/AFP

Petak, 22.07.2016.

21:44

Obama obećao pomoć Nemačkoj; Tramp: Ovo mora da prestane
Foto: GettyImages

"Za sada još ne znamo tačno šta se dešava u Nemačkoj. Znamo da je bila pucnjava i naše misli su sa žrtvama", rekao je Obama i dodao da je Nemačka jedan od najbliskih američkih partnera.

"Nudimo svu neophodnu podršku da bi se Nemačka suočila s tom situacijom", dodao je američki predsednika.Policija u Minhenu saopštila je večeras da sumnja u teroristički čin posle pucnjave u tržnom centru u tom gradu u kojem je stradalo najmanje devet osoba i ranjeno nekoliko njih.

Osim toga, oglasio se i kandidat republikanaca za Belu kuću Donald Tramp koji je istakao da su njegove molitve uz ljude pogođene "užasnim napadom".

"Ovo ne sme da se nastavi. Uspon terorizma preti načinu života civilizovanih ljudi i moramo učiniti sve što je u našoj moći da ga sprečimo", istakao je Tramp.

Poruku podrške uputio je francuski predsednik Fransoa Oland nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: