Britanska nuklearna podmornica se sudarila s brodom / FOTO

Jedna od britanskih najnovijih nuklearnih podmornica nakon sudara sa trgovačkim brodom pristala je na Gibraltaru. Sudar se dogodio tokom redovne vežbe mornarice

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2016.

07:46

Britanska nuklearna podmornica se sudarila s brodom / FOTO
Ilustracija: Thinkstock

Kraljevska mornarica je saopštila da je pokrenuta hitna istraga i dodala da je tokom sudara podmornica oštećena spolja, ali nijedan član posade nije povređen.

"Nuklearni reaktor podmornice nije oštećen. Dalje provere će biti sprovedene, ali nema razloga za zabrinutost kada je reč o bezbednosti", naglasila je mornarica.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane, Kraljevska mornarica navodi da se incident dogodio u utorak oko 13:30 po lokalnom vremenu.

"U kontaktu smo sa posadom trgovačkog broda i ne postoje naznake da je iko povređen“, dodaje se.

Podmornica "HMS Ambuš" je dugačka 97 metara, košta 1,6 milijardi funti i nosi torpeda i krstareće rakete "tomahavk".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: