Lončar sa pokrajinskim zvaničnicima obilazi povređene

Ministar zdravlja Zlatibor Lončcar obići će osobe koje su povređene u pucnjavi u Žitištu.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2016.

09:35

Lončar sa pokrajinskim zvaničnicima obilazi povređene
Foto: Tanjug

Povređene će obići i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Kako je najavljeno iz pokrajinske vlade, Milićević i Gojković će u 11.00 sati obići povređene koji su smešteni u Opštoj bolnici u Zrenjaninu, a tamo se nalazi i najveći broj ranjenih osoba.

Lončar će zatim sa Milićevićem i Gojkovićem u 13.00 sati obići povređene koji su smešteni u Kliničkom centru Vojvodine.

Pet osoba je ubijeno, a oko 20 ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina kada je Z.S. (38) ušao u kafić Makijato i ispalio više metaka iz automatskog oružja, saopštio je MUP.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da je posle noćašnje tragedije u tu ustanovu dopremljeno 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Kako navodi RTS, među povredenima je najmanje troje maloletnih.

Ta televizija javlja i d aje petoro povređenih upuceno je u Klinicki centar Vojvodine, jedna osoba na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, dok je jedna osoba prebacena na Odeljenje neurohirurgije Klinickog centra Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: