SAD: Platforma Demokratske stranke, 35 puta spomenut Tramp

Demokratska stranka u SAD objavila je nacrt platforme stranke koju je nazvala "najnaprednijom platformom" u istoriji te američke partije.

Izvor: B92, Beta

Petak, 01.07.2016.

23:45

SAD: Platforma Demokratske stranke, 35 puta spomenut Tramp
Foto: Thinkstock

U tekstu se izdvajaju vrednosti stranke, među kojima se navodi da bi zaposleni trebalo da zarađuju najmanje 15 dolara na sat.

Demokrate se zalažu za ukidanje smrtne kazne i dodaju da nijedna banka ne bi trebalo da uđe u stečaj.

Pretraživač reči je pokazao da se Tramp spominje čak 35 puta na 35 stranica dokumenta, dok se prezimena Klinton i Sanders ne spominju uopšte.

Reč posao je spomenuta 46 puta, obrazovanje 34, a zdravstvena nega 25 puta. Reči imigrant ili imigracija pojavljuju se na 19 mesta u tekstu, a terorizam devet puta.

Na izradi teksta platforme učestvovali su predstavnici stranačke predizborne kampanje u trci za Belu kuću - kandidat demokrata Hilari Klinton, senator Vermonta Berni Sanders i Odbor stranke.

Svi članovi odbora za izradu paltforme sastaće se naredne nedelje u Orlandu gde će glasati o tom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: