"Bitka za porodilišta" pomogla i Paraćinu / VIDEO

Ugovor o donaciji i opremanju porodilišta u Paraćinu potpisan je između kompanije CRH Srbija i Fonda B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

13:53

Foto: Fond B92

Potpisali su ga generalni direktor CRH Srbije, Frederik Obe i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

CRH Srbija se pridružila akciji Fonda B92 “Bitka za porodilišta”, koja ima za cilj da poboljša stanje u kojem se nalaze zdravstvene institucije za negu beba u Srbiji.

Ukupna vrednost donacije je blizu 50.000 evra i sa ovim novcem biće obezbeđena sledeća oprema - dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, jedan bilirubinometar i LED lampa.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je paraćinsko porodilište u grupi od 12 porodilišta koja će ove godine biti u potpunosti opremljena u okviru akcije “Bitka za porodilišta”.

“Uz prethodnih 25 zdravstvenih institucija u kojima je “Bitka” tokom prethodnih godina odnela pobedu, preostaje još 15 porodilišta širom Srbije u kojima se još uvek vodi borba za poboljšanje uslova i za bebe i za njihove mame i za medicinsko osoblje”, rekao je Matić.
Foto: Fond B92
Osim toga, on je pozvao donatore da pomognu da se projekat obnove svih porodilišta uspešno završi što pre kako bi se stvorili uslovi da bebe rođene bilo gde u Srbiji budu u prvim danima svog života odgajane i negovane na najbolji mogući način po svim svetskim standardima.

Frederik Obe, generalni direktor CRH Srbije kaže da svaka kompanija mora da bude svesna važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje.

“Briga o porodilištima i briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su mnogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Cilj akcije “Bitka za porodilišta” predstavlja takođe važan deo vrednosti društveno odgovornog poslovanja koje poštujemo u CRH Srbiji. U tom smislu, veoma nam je drago što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će imati ubuduće mali pacijenti u paraćinskom porodilištu”, kaže Obe.

Oprema će u paraćinsko porodilište stići do kraja ove godine, pa će svečana ceremonija primopredaje biti organizovana sredinom decembra 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: