Selaković: Izjave iz Srebrenice van granice razuma

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da su izjave čelnika Srebrenice da politički vrh Srbije nije poželjan u Potočarima prešle granicu i razuma i pristojnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

19:05

Selaković: Izjave iz Srebrenice van granice razuma
Tanjug

"Razumem predsednika Vlade i njegovu poziciju zbog koje mora da daje odmerene izjave kada su u pitanju glas i poruke koje nam stižu iz Srebrenice ali je ovo zaista prevršilo svaku granicu i razuma i pristojnosti", naveo je Selaković u izjavi za Tanjug.

On je podsetio da je državni vrh Srbije bio dobrodošao u Srebrenicu kada je donosio novac i kada je u jednom danu Srebrenici i njenim građanima dao toliku sumu novca koliko iznosi njihov godišnji budžet.

"Umesto da ove godine, godinu dana nakon organizovanja brutalnog napada na predsednika Vlade Srbije čujemo i ko je izveo taj napad i ko su organizatori i nalogodavci, mi dobijamo poruke koje nikada iz Beograda niste mogli da čujete ni od Aleksandra Vučića ni od njegove Vlade", zaključio je ministar pravde Srbije.

Načelnik opštine Srebrenica Chamil Duraković izjavio je da u Potocarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da rukovodstvo Srebrenice ima pravo da nekoga želi ili ne želi u Potočarima 11. jula, da su oni uvek dobrodošli u Srbiji, a da o Srebrenici misli isto što i prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: