Nikolić: Kad je Kini bilo teško, mi smo bili uz vas

Predsednik Tomislav Nikolić istakao je da je, kada je Kini bilo teško, Srbija bila među retkim zemljama koji je nisu napuštali.

Izvor: B92

Petak, 17.06.2016.

16:07

Nikolić: Kad je Kini bilo teško, mi smo bili uz vas
Foto: Tanjug

Nikolić je istakao i da prijateljstvo Srbije i Kine traje neprekidno, već decenijama.

"Sada, kada se Srbija reformiše i oporavlja svoju ekonomiju, Kina joj jasno i nedvosmisleno pruža ruku prijateljstva. Srbija to izuzetno ceni i tu ruku prijateljstva neće zloupotrebiti", poručio je Nikolić, a navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Dodao je da nama nisu potrebne nikakve posebne privilegije, već samo mogućnost da sopstvenim trudom i radom, uz pomoć prijatelja iz Kine i iz celog sveta, uz pomoć investicija naših prijatelja, omogućimo bolji život našim građanima i izgradimo Srbiju kao modernu i uređenu državu, kao što je to i Kina.

Predsednik Nikolić poželeo je predsedniku Siju i njegovoj supruzi, kao i celoj državno-privrednoj delegaciji Narodne Republike Kine prijatan boravak u Srbiji i posebno naglasio da danas počinje nova etapa prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Nikolić je tokom razgovora rekao je kineskom predsedniku i da je iz aviona mogao da vidi kako je Srbija lepa zemlja.

Na drugoj strani, kineski predsednik je rekao je prijateljstvo dve zemlje "izdržalo istorijska iskušenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: