"Sedeo sam u restoranu, a oni su počeli da pucaju" /FOTO

Četiri osobe su ubijene, a šest je povređeno u napadu u centru Tel Aviva, nedaleko od Ministarstva odbrane, saopštila je izraelska policija.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 08.06.2016.

21:34

Foto: Tanjug

Komandir policije u Tel Avivu izjavio je da je reč o terorističkom napadu koji su izvela dvojica Palestinaca sa Zapadne obale.

"Dvojica terorista su otvorila vatru na civile", rekao je komandir policije u Tel Avivu Moše Edri, dodavši da je jedan od uhvaćenih napadača prenet u bolnicu jer je ranjen.

Policija navodi da su napadači iz jedne porodice iz sela Jata kraj Hebrona, čestog poprišta sukoba Palestinaca i izraelskih snaga bezbednosti.

Očevici su naveli da su napadači bili odeveni kao "ortodoksni Jevreji". Policija je najpre mislila da su bila trojica napadača, ali je to kasnije odbacila, preneo je u utorak kasno uveče AP.
Foto: Tanjug
Osim toga, izraelska vojska ukinula je sve dozvole Palestincima da posete Izrael i putuju u inostranstvo tokom svetog muslimanskog meseca posta Ramazana.

Incident se dogodio u četvrti sa brojnim kafeima i restoranima u samoj blizini centralnog štaba vojske i objekta Ministarstva odbrane Izraela.

Oni su nosili odela i sedeli u jednom restoranu pre nego što su počeli nasumice da pucaju na prolaznike.

"Sedeo sam u restoranu, a oni su ustali i počeli da pucaju. Pre toga su naručili nešto da jedu i ponašali se kao svaki drugi gost. Imali su tašne, nisu vikali ništa, samo su uzeli svoje oružje i počeli da pucaju" rekao je menadžer restorana.
Foto: Tanjug
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je, čim se vratio iz posete Rusiji, odmah otišao u Ministarstvo odbrane u Tel Avivu na hitan sastanak službi bezbednosti.

Gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai izjavio je da je ova noć bila teška i rekao da se dogodio još jedan napad "u kojem su teroristi koji su očito sedeli u kafeu, krili oružje i onda pucali nasumice".

"Mi tražimo da javnost ostane mirna. Mi u Tel Avivu smo meta terorizma i oni pokušavaju da nam poremete život. Nastavićemo da uživamo u životu u ovom gradu i terorizam nas neće naterati da se predamo. Tražim od svih vas da se sutra vratite dnevnoj rutini", rekao je gradonačelnik.
Foto: Tanjug
Najnoviji napad je prvi nakon zatišja koje je usledilo posle gotovo svakodnevnih palestinskih napada na Izraelce koji su počeli u oktobru i trajali nekoliko meseci, navodi Rojters.

Očevidac koji se predstavio samo kao Tomer rekao je za izraelski novinski sajt Ynet:

"Sedeli smo napolju kada je ispaljeno više metaka. Svi su počeli da trče. To nije bilo poput drugih terorističkih napada. Pucalo se bar jedan minut. Bilo je velike panike i rečeno nam je da uđemo u zgradu. Tamo su nas zadržali i onda došli da vide da li smo dobro. Davno nismo videlo tako nešto".

Ujedinjene nacije, američki Stejt department i Evropski parlament osudili su napad u centru Tel Aviva.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: