Đukanović: Nije problem što su ministri opozicionari

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

00:37

Đukanović: Nije problem što su ministri opozicionari
Beta/AP

"Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović.

Njemu je, kako je naveo, jasno da su u vladi i oni koji su najavili da im je cilj da posle parlamentarnih izbora Demokrarska partija socijalista ne bude na vlasti.

"Naš cilj je da oni ne ostvare svoj cilj", kazao je Đukanović, uz poruku da svi ministri u Vladi Crne Gore, bez obzira na to da li su iz vladajućih ili opozicionih partija, moraju da rade u državnom interesu.

Đukanović je podsetio da u svojim rukama, kao premijer, po ustavu, ima instrumente kojima može zaustaviti bilo koju vrstu "destrukcije", a koja bi mogla da dolazi od odnosa opozicionih ministara u Vladi.

Odnedavno u Vladi Crne Gore su četiri opoziciona ministra i jedan potpredsednik Vlade. Oni su u Vladu ušli na osnovu ranije ponude Đukanovića , s obrazloženjem da se pojača poverenje u izborni proces uoči parlamentarnih izbora koji su predviđđeni za prvu polovinu oktobra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: