Srušio se deo fasade škole u Zrenjaninu

Deo fasade pri krovu zgrade Muzičke škole "Josif Marinković" u Zrenjaninu, obrušio se jutros, a povređenih nema.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

16:04

Srušio se deo fasade škole u Zrenjaninu
Foto: GettyImages

Direktorka škole Danijela Derikrava kazala je novinarima da su zaposleni u toj ustanovi, kada su jutros došli na posao videli da je deo grede od oko dva metra ispao sa ciglama, a da je drugi deo zadržan gromobranom.

"Vidljivo je da preti opasnost od daljeg obrušavanja", kazala je ona i dodala da niko nije očekivao da se tako nešto dogodi.

Derikrava je rekla da su se obraćali gradskim čelnicima, komunalnoj inspekciji i licu zaduženom za bezbednost škole, kao i da je sačinjen zapisnik i da se čeka da stručna lica procene štetu i otkriju uzrok.

"Do tada očekujemo da se postave još veće mere zaštite, jer pored naše zgrade prolazi veliki broj građana, naročito mladih", rekla je Derikrava.

Zgrada u kojoj je smeštena muzička škola izgrađena je početkom 19. veka, nalazi se u sklopu Prоstоrnе kulturnо-istоriјskе cеlinе "Cеntаr Zrеnjаninа", koja je pod prethodnom zaštitom, a stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture ocenili su njeno stanje kao dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: