"Grafiti dokaz čvrstih korena ustaštva u hrvatskom narodu"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da pojava novog grafita u Zagrebu protiv Srba potvrdjuje da ustaštvo ima jak koren u hrvatskom narodu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

16:39

Foto: Tanjug

“Grafit sa porukom “U proleće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba“ je jedan od desetina hiljada grafita sa nacističkim i ustaškim simbolima i porukama uvredljivog sadržaja protiv Srba koji se mogu videti u gotovo svakom mestu u Hrvatskoj“, ističe Linta u saopštenju.

On podseća da je jedan deo tih grafita ispisan je još početkom devedesetih godina i da nadležni organi preko 20 godina ništa nisu učinili da ih uklone.

Linta je pozvao evropsog komesara za pravosudje Veru Jurovu da predloži EK da pokrene postupak protiv Hrvatske jer hrvatsko Ministarstvo pravosudja,odnosno opštinska i županijska državna tužilaštva, ne pokreću postupke za krivično delo podsticanja na nasilje i mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: