12 godina od ubistva glavnog urednika lista "Dan"

Novi ministar unutrašnjih poslova CG Goran Danilović najavio je da će aktuelizovati raspisivanje novčane nagrade za informacije o ubistvu Duška Jovanovića.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

17:08

Default images
Foto: Thinkstock

Glavni i odgovorni urednik lista Dan Duško Jovanović ubijen je na današnji dan pre 12 godina. Danilović je na mestu na kojem je ubijen položio cveće, pišu “Vijesti”.

"Ova tema ne da nije završena, već ona počinje. Pokušavam da dođem do odluke koja je svojevremeno 2004. godine donesena da se da nagrada za svaku informaciju koja može pomoći u istrazi. Ali ne uspevam da dođem do te odluke", rekao je Danilović novinarima, prenosi portal RTCG.

On je najavio da će iskoristiti priliku da na sednici Vlade pokrene to pitanje i zatraži da se ne zastaje, već da se obnovi predlog o nagradi.

Danilović je poručio da nijednom ministru unutrašnjih poslova i nijednom predsedniku vlade,"ne može biti svejedno dok se slučaj ne rasvetli".

"Svaki budući ministar unutrašnjih poslova treba da zna da mesto koje treba da poseti je ovo, bez pokušaja da se zloupotrebi u bilo kom smislu. Ako se prećuti ovaj dan, nešto nije u redu sa našom državom", rekao je Danilović.

Istakao je da je više državnih organa na potezu, te da "ovo mora biti svakodnevni predmet interesovanja državnog tužioca".

"Ovo je nešto što opterećuje svaku državnu instituciju. Nemamo pravo da ćutimo. Verujem da ćemo dobiti podršku na Vladi za raspisivanje nagrade, koliko god ona (Vlada) bila heterogena", rekao je Danilović.

Komentarišući najavu Danilovića da će aktuelizovati raspisivanje novčane nagrade za informacije o ubistvu Jovanovića, glavni i odgovorni urednik lista Dan Mladen Milutinović rekao je da je svaki napor dobrodošao.

"Videćemo kako će se prema ovome poneti državne institucije", istakao je Milutinović.

Duškova supruga, Slavica Jovanović, kazala je da posle 12 godina nema da kaže ništa novo. Istakla je da prvi izlazak zvanične Crne Gore na mesto ubistva dovoljno govori o umešanosti države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: