Kraj drame na "Tesli", nema eksploziva u turskom avionu

Avion "Turkiš erlajnsa" na liniji Istanbul-London preusmeren je u Srbiju na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Nakon kontrole avion oko 14:30 poleteo za London

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 26.05.2016.

12:00

Kraj drame na
Foto: Beta/AP, arhiva

Avion je preusmeren u Beograd nakon što je u letelici pronađen mobilni telefon čiji je vlasnik nepoznat.

"Blic" javlja da su se svih 300 putnika i 15 članova posade vratili u avion "Turkiš erlajnsa" posle evakuacije i provere kontradiverzione ekipe, koja je utvrdila da u njemu nema eksploziva.

Istragom je utvrđeno da telefon, zbog kojeg je nastala čitava drama, pripada putniku s prethodnog leta.

Agencija AP prenosi izjave zvaničnika te avio-kompanije da u avionu nije pronađen nikakav eksploziv i da je let nastavljen.

Oko 300 putnika je evakuisano u zgradu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", a nakon što su izvršene sigurnosne provere telefona i aviona, let je nastavljen, rekli su za agenciju AP u "Turkiš erlajnsu".

Iz te avio-kompanije su naveli da u avionu nisu pronađeni nikakvi tragovi eksplozivne naprave.

O tome za Tanjug nisu mogli ništa da kažu u predstavništvu "Turkiš erlajnsa" u Beogradu, kao ni na Aerodromu "Nikola Tesla", koji su za sve informacije usmerili na "Turkiš erlajns".

Ranije danas je "Turkiš erlajns" saopštio da se radi o avionu tipa "boing 777/300ER", s 300 putnika, na letu TK1979 i da su neophodne sigurnosne provere u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: