"U Petrohemiji nije bilo eksplozija"

Kompanija HIP Petrohemija saopštila je da u procesu proizvodnje nije bilo prekida.

Izvor: B92

Subota, 21.05.2016.

19:33

Foto: FoNet, arhiva

Ova kompanija je odbacila navode pojedinih medija da je u pogonima tog preduzeća danas došlo do serije eksplozija.

Kako se navodi u saopštenju Petrohemije, proizvodnja se u tom preduzeću odvija stabilno i proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, bez uticaja na životnu i radnu sredinu.

"U zastoju je jedino proizvodna linija B u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) u kojoj je u toku popravka kvara manjeg obima. Stručne ekipe Petrohemije su na terenu, a završetak radova se očekuje u najkraćem roku", navodi se u saopšenju.

Pojedini mediji javili su da se oko jutros oko 10.00 časova u okolini Pančeva čulo više eksplozija, kao i da su se one desile usled pucanja cevi u kompaniji Petrohemija.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije agenciji Beta rečeno je da danas nije bilo prijavljenih incidenata, ni havarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: