Pokušaj ubistva pred TV kamerama: Pucano na novinara VIDEO

Nepoznati napadač pucao je na urednika turskog opozionog lista „Džumhurijet“ Kana Dundara ispred suda u kome je trebalo da bude izrečena presuda Dundaru.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 06.05.2016.

17:16

Pokušaj ubistva pred TV kamerama: Pucano na novinara VIDEO
Screenshot

Napadač je ispalio najmanje tri metka ka novinaru, rekli su očevici za Rojters i dodali da je Dundar bio nenaoružan i da nije povređen u incidentu.

Navodno je jedan novinar koji je pratio suđenje Dundaru povređen. Napadač je uhapšen.

List „Džumhurijet“ objavljivao je izveštaje u kojima se navodi da turska vlada pokušava da pošalje oružje islamistima u Siriji.

Novinar Erdem Gul, koji je bio na suđenju s Dundarom, rekao je da je napadač uzviknuo "izdajnik" kada je ispalio hice.

Nekoliko sati nako pucnjave Dundar (54) i njegov kolega Erdem Gul (49) osuđene su na po pet godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

Dundar je osuđen na pet godina i deset meseci zatvora, a Gul na pet godina zatvora, prenosi Rojters.

Oni su oslobođeni nekih od tačaka optužnice, uključujući i onu za pokušaj svrgavanja vlade. Dundar i Erdem Gul su bili optuženi za pokušaj rušenja vlade u maju 2015. godine objavljivanjem video-snimka za koji se tvrdilo da otkriva kamione koji prevoze oružje u Siriju pod nadzorom turske obaveštajne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: