Elektronski upis dece u predškolsko od 9. maja

Predstavljen je elektronski način upisa dece u predškolske ustanove u Beogradu, koji će roditeljima biti omogućen od 9. maja putem nacionalnog portala e-uprave.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

13:13

Elektronski upis dece u predškolsko od 9. maja
Foto: GettyImages

Po najnovijoj elektronskoj usluzi, koju su predstavili gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović, roditelji će prijavljivati decu za upis u predškolske ustanove popunjavanjem formulara u nekoliko koraka na sajtu www.euprava.gov.rs.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je elektronska prijava dece u predškolske ustanove "velika stava za Beograd i građane".

"Na ovaj način štedimo vreme i novac građana, sada će sve kompjuter raditi za vas. Na ovaj način grad Beograd uštedeće oko dva miliona dinara, koje smo trošili na štampanje obrazaca", naveo je on i dodao da se na ovaj način gradi transparentnija i efikasnija uprava.

Mali je pozvao roditelje da od 9. do 20. maja upišu decu u predškolske ustanove koristeći novu uslugu, najavivši 10.000 novih mesta u gradskim i privatnim vrtićima ove godine u cilju smanjenja broja neupisane dece kojih godišnje bude od 3.500 do 4.000.

Kako je naveo, roditeljima koji nisu u mogućnosti da taj posao obave onlajn biće omogućeno da zahtev za upis deteta popune u predškolskoj ustanovi koja će ostala dokumenta pribaviti po službenoj dužnosti.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović kazao je da je ta usluga besplatna i da će biti dostupna državljanima drugih zemalja koji ne govore srpski jezik.

"Mislim da je ovo jedna sjajan stvar i pozivam sve da koriste ovu uslugu, koja je kreirana na zahtev građana, a mogu da najavim nastavak ove usluge", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: