"Crna lista" Prištine:Diković, Đurić, Obradović...

Prištinske vlasti su u sredu saopštile da zabranjuju srpskim vojnim i političkim zvaničnicima ulazak na teritoriju samoproglašene države.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2016.

00:36

Default images
Getty Images

Sve je počelo u subotu 9. aprila kada je bivši general Milovan Bojović uhapšen i potom prebačen u pritvor u trajanju od 30 dana.

Potom je saopšteno da će MUP Kosova i Metohije uhapsiti lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja ukoliko dođe u južnu srpsku pokrajinu.

Kulminacija tenzija u odnosima Prištine prema srpskim zvaničnicima dogodila se u sredu, kada je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi doneo odluku da se zabrani ulazak na KiM načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću.

Neposredno zatim, iz SNS je saopšteno da je funkcioneru te partije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću zabranjen pristup teritoriji Kosova i Metohije, a nekoliko sati kasnije koalicija Dveri-DSS je navela da je istovetna mera izrečena funkcioneru pokreta Dveri Bošku Obradoviću.

Ovi događaji će stvoriti još veću tenziju u odnosima Beograda i Prištine, čiji predstavnici i dalje održavaju dijalog u Briselu, međutim i tu je sve pod znakom pitanja, s obzirom na to da se poslednji sastanak dogodio u januaru ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: