Princ Čarls i vojvotkinja Kamila na Pantovčaku

Prinčevski par, Čarls sa suprugom Kamilom, dolaskom u Zagreb započeo je višednevnu balkansku turneju tokom koje će posetiti Srbiju, Crnu Goru i Prištinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

16:08

Princ Čarls i vojvotkinja Kamila na Pantovčaku
Foto: GettyImages

Nakon dolaska njih je na Pantovčaku primila predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a potom će se sastati i sa premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Princ od Velsa i vojvotkinja od Cornvala će tokom dvodnevne posete Hrvatskoj boraviti u Zagrebu i Osijeku, a program njihove posete usklađen je sa njihovim radom i interesima, koji za cilj imaju jačanje odnosa među državama i građanima.

Kako prenose hrvatski mediji, princ Čarls je pri sletanju na aerodrom "Franjo Tuđman" na sebi imao dugi crni kaput, a njegova supruga u elegantnom ljubičastom, dok je na glavi imala šal u više nijansi ljubičaste boje. Nosila je čizme od antilopa do kolena. Istim avionom u Hrvatsku je stigla i desetočlana pratnja kraljevskog para.

Inače, princ Čarls je peti put u poseti Hrvatskoj u kojoj je prvi put boravio pre gotovo 40 godina a zadnji put pre dvadeset, dok je vojvotkinji ovo prva poseta.

Nakon susreta s predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i Tihomirom Oreškovićem kraljevski par obići će Gornji grad, crkvu Svetoga Marka i Banske dvore. Nakon toga uputiće se prema HNK, gde je predviđen obilazak pozorišta i umetnički program posvećen obeležavanju 400. godišnjice smrti Vilijama Šekspira.

Članovi britanske krune odsešće u hotelu Esplanada, a dan će završiti večerom u svečanoj dvorani Predsedničkih dvora na koju je pozvano 68 zvanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: