Tusk prati Merkelovu: Rusi prave problem u Siriji

Posle nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izneo je kritike na račun ruskog angažovanja u Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

12:39

Tusk prati Merkelovu: Rusi prave problem u Siriji
foto: Beta/AP

Kako su se svetskim medijima proširile vesti o tome da snage lojalne sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu uspevaju da povrate kontrolu u gradovima koje su kontrolisale paravojne opozicione formacije i džihadisti, tako stižu i reakcije evropskih zvaničnika.

Najpre je Merkelova iz Ankare poručila da je užasnuta pred patnjama sirijskog naroda zbog posledica ruskog bombardovanja, a potom se oglasio i predsednik Evropskog saveta.

“Rusija lošu situaciju u Siriji čini još gorom... Asadov režim dobija na snazi, umerena opozicija gubi, a hiljade novih izbeglica kreće ka Turskoj i Evropskoj uniji“, naveo je Tusk.

U članku za Hafington post, bivši saradnik MI6 Alister Kuk naveo je da se vojska Bašara el Asada nalazi pred pobedom u Siriji zahvaljujući ruskoj podršci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: