Preminula Asadova majka

Majka sirijskog predsednika Bašara Asada, Aniseh Maklouf, preminula je u 86. godini, saopštilo je sirijsko predsedništvo.

Izvor: Tanjug, Beta/AP

Subota, 06.02.2016.

21:15

Preminula Asadova majka
Foto: GettyImages

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsedništva navodi se da je supruga nekadašnjeg predsednika Sirije Hafeza Asada umrla u subotu u Damasku.

Maklouf je rođena 1930. u dobrostojećoj porodici iz primorske provincije Latakije.

Udala se za Hafeza 1957, a retko se pojavljivala u javnosti nakon što je on postao predsednik 1971. godine.

Njen bratanac, Rami Maklouf, jedan je od najuticajnijih sirijskih biznismena, pod čijom su kontrolom mreža mobilne telefonije i druga unosna preduzeća, dok ga pobunjenici nakon 2011. smatraju simbolom korupcije.

Tokom čitavog gotovo petogodišnjeg rata koji traje u Siriji, kao i u vreme vladavine supruga ona se retko pojavljivala u javnosti, navodi AFP.

Godinu dana nakon početka konflikta u Siriji, EU ju je uključila na spisak od više desetina ličnosti, uključujući Bašara al Asada i druge članove porodice, kojima je zamrznuta imovina i zabranjena putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: