Počelo suđenje Oriću i Muhiću

U Sudu BiH je počelo suđenje ratnim komandantima Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji se sumnjiče za ubistva ratnih zarobljenika u Bratuncu i Srebrenici 1992.

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2016.

10:59

Počelo suđenje Oriću i Muhiću
ICTY

Suđenju prisustvuje i grupa građana iz Republike Srpske. Radi se o članovima porodica nastradalih, za čije ubistvo se tereti Orić.

Orićeva odbrana zahtevala je od Haškog tribunala da se obustavi postupak protiv njihovog klijenta na Sudu BiH, jer mu je u Hagu suđeno za ista dela, ali je Hag taj zahtev odbio sa obrazloženjem da se Oriću u Hagu sudilo za optužbu komandne odgovornosti, dok mu se sada sudi zbog optužnice koja ga tereti za lično ubistvo zarobljenika.

Orić i Muhić optuženi su da su 1992. u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Pre početka suđenja ispred zgrade Suda BiH okupila se grupa građana koji su želeli da izraze podršku Oriću i Muhiću, a posle su ušli u zgradu Suda kako bi pratili suđenje.

Inače, Orić je uhapšen u Švajcarskoj prošle godine po poternici Srbije, ali su švajcarski pravosudni organi odlučili da on bude ipak izručen BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: