Gruško: NATO zaštitio Ankaru nakon obaranja Su-24

NATO je pružio političku zaštitu Ankari nakon obaranja ruskog vojnog aviona,kaže stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

09:49

Default images
Foto: Beta, AP

Kako kaže, NATO zbog toga snosi deo odgovornosti za taj događaj.

"Razgovarao sam sa zamenikom generalnog sekretara NATO Aleksandrom Veršbouom o incidentu obaranja aviona Su-24. Obavestio sam ga o ruskom stavu prema tom incidentu i naveo vojne i političke podatke koji dokazuju da se radi o namernom napadu na ruski avion u sirijskom vazdušnom prostoru", rekao je Gruško, prenela je agencija Tass.

"NATO je politički zaštitio Ankaru kao svoju članicu i zato Alijansa snosi deo odgovornosti za taj incident", rekao je Gruško i dodao: "Opet vidimo da politički elementi dobijaju prednost u odnosu na objektivnost, pa čak i zdravi razum".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je nakon obaranja ruskog aviona 24. novembra izjavio da je Alijansa "solidarna sa Turskom" i da podržava "teritorijalni integritet našeg saveznika Turske".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: