Skupština Kosova usvojila nekoliko zakona

Skupština Kosova je na sednici kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije usvojila nekoliko predloga zakona i izveštaja nadležnih organa na centralnom nivou.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

23:49

Default images

Usvojeni su zakoni o ratifikaciji dva sporazuma sa Luksemburgom, a u prvom čitanju su usvojeni zakoni o rukovođenju javnim financijama, o javnim nabavkama, o državnom revizoru, o vođenju sekvestrirane imovine, o Tužilačkom savetu Kosova, o sudskoj medicini, o vozačkim dozvolama i službi za inostrane poslove.

Takođe su usvojeni predlozi zakona o statusu i pravima lica koja boluju od paraplegije i tetraplegije, o ličnim kartama, o osiguranju, ali nije usvojen u prvom čitanju zakon o verskim slobodama.

Sednica Skupštine Kosova je u toku i poslanici razmatraju formiranje ad hok komisije za izbor kandidata za bord direktora Radio televizije Kosova čime će se okončati današnja sednica.

Policija Kosova je danas posle prvog dela sednice na kojoj su poslanici opozicije bacili suzavac, po nalogu nadležnog tužilaštva pritvorila poslanike opozicije Fisnika Ismajljija, kod koga je prilikom ulaska u zgradu Skupštine pronađen suzavac, i Ismailja Kurtešija i Hađi Šalju, koji su aktivirali suzavac na početku današnje plenarne sednice Skupštine Kosova.

Njima je po nalogu tužioca određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: