"Obaranje aviona komplikuje stvari u Siriji"

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stefan de Mistura izajvio je da tursko obaranje ruskog aviona može da ugrozi sirijski mirovni proces.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

19:09

Default images
Foto: prinscreen

"To sigurno nije od pomoći... Verovatno je da će zakomplikovati stvari", rekao je Mistura u Stokholmu, preneo je Rojters.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor te zemlje iako je više puta upozoren.

Moskva, međutim, ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je ranije danas da Ankara želi diplomatijom da prevaziđe tenzije sa Moskvom nastale zbog obaranja ruskog aviona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin odbio je, međutim, da kontaktira predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana jer Ankara ne želi da se izvini zbog obaranja ruskog aviona, izjavio je danas Putinov pomoćnik Jurij Ušakov.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je, u međuvremenu, da će Rusija od 1. januara ponovo uvesti vizni režim za turske državljane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: