Oboreni pilot: Imam obavezu da osvetim komandira

Ruski pilot čiji je Su-24 oboren u Siriji kaže da namerava da ostane i nastavi da služi u sastavu ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji.

Izvor: B92, Sputnjik

Četvrtak, 26.11.2015.

08:19

Default images

„Naravno, nestrpljivo čekam da me otpuste iz bolnice kako bih se odmah vratio u stroj. Tražiću od komande da me ostavi u ovoj vazdušnoj bazi — imam obavezu da se osvetim za komandira“, rekao je novinarima preživeli pilot Su-24.

Osim toga, on je izjavio i da avijacija Turske nije slala nikakva upozorenja pre incidenta.

"Nije bilo upozorenja, pa nismo ni menjali kurs. Morate da razumete razliku u brzinama taktičkog bombardera kao što je SU-24 i aviona kao što je F16. Da su hteli da nas upozore, mogli su da nam 'sednu na krilo'. Međutim, raketa nas je odjednom pogodila sa leđa, nismo imali vremena ni za kakav manevar", naveo je on za ruski kanal Rusija 1.

Podsećamo, nakon što je turski F-16 oborio ruski avion objavljeno je da su oba pilota poginula, a objavljen je i snimak na kojem se vidi kako sirijski pobunjenici drže telo jednog od njih.

Međutim, francuski ambasador juče je objavio da je jedan pilot živ i da ga je spasla Asadova vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: