AMSS: Poseban oprez u vožnji ujutru i uveče

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je na dodatni oprez u vožnji u jutarnjim i večernjim satima zbog nižih temperatura i moguće poledice.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

08:48

Default images
Foto: Thinkstock

Mokri kolovozi i umereno oblačno vreme sa povremeno slabom kišom i susnežicom, a u planinskim predelima i snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača pratiće vozače tokom celog dana, upozorio je AMSS.

Na području Vojvodine na pojedinim putevima zbog prisustva poljoprivrednika sa svojom mehanizacijom saobraćaj se obavlja nešto usporenije naizmeničnim propuštanjem vozila, ali su svi putevi prvog i drugog reda prohodni i za sada nema posebnih obustava, navodi se u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične Policije Srbije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta, zaključuje se u saopštenju.

Osim toga, javno preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji", navodi se u saopštenju "Puteva Srbije".

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta, autoputevima, saobraćaj se odvija normalno.

Na autoputu od Niša do granice sa Makedonijom, kao i na autoputu od Niša do granice sa Bugarskom kolovoz je suv i snega nema.

Na državnim putevima prvog prioriteta preporučuje se oprezna vožnja, kao i na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta, gde su kolovozi vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Zaječara, Ivanjice.

Oprezna vožnja se preporučuje i na državnim putevima drugog i trećeg prioriteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: