Ban poziva na smirivanje tenzija

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun poziva na hitne mere koje bi dovele do smirenja napetosti nakon što je Turska oborila ruski avion na granici Turske sa Sirijom.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

08:15

Default images
Foto: Beta, AP

Ban je naveo da bi "kredibilna i detaljna istraga" o incidentu pomogla u razjašnjavanju onoga što se dogodilo i sprečila da se tako nešto ponovi, prenosi AFP.

Generalni sekretar UN je istakao da "zabrinjavajući tok stvari" ističe potrebu pronalaženja političkog rešenja za okončanje gotovo petogodišnjeg rata u Siriji tokom koga je život izgubilo oko 250.000 ljudi.

Turska je u utorak oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko ministarstvo odbrane odbacuje te tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: