"Nema sumnje, budućnost Zapadnog Balkana je u EU"

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je u Zagrebu za njega nema nikave sumnje da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

20:03

Default images
foto: Beta/AP

U izjavi novinarima posle samita Brdo-Brioni Tusk je rekao da je na skupu razgovarano kako ostvariti proširenje EU i ulazak u NATO za zemlje koje to žele.

"Za mene nema sumnje je da je budućnost Zapadnog Balkana u EU", rekao je Tusk.

Predsednik Evropskog saveta je rekao da je potrebno sarađivati po pitanju migranagtam, ali i pretnji ekstremista.

Tusk je rekao da je EU spremna da pruži pomoć kada je reč o migrantima.

On je dodao da nedavni događaji s teroističkim napadima "brutalno pokazuju" izazove koji predstavlja međunarodni terorizam i dodao da sveobuhvatni pristup terorizmu treba da uključi reševanje pitanje radikalizacije, ekstremizma i stranih boraca.

"To je naša zajednička odgovornost", rekao je Tusk.

On je istakao da je obaranje ruskog aviona na tursko-sirijskoj granici stvorilo opasnu situaciju i dodao da kanali komunikacije moraju ostati otvoreni jer to može smanjiti napetosi i sprečiti slične incidente u budućnosti.

Tusk je rekao da sve resurse treba usmeriti na borbu protiv Islamske države

"To treba da bude zajednički cilj", rekao je Tusk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: