Bajden stigao u Zagreb uz jake mere obezbeđenja

Američki potpredsednik Džozef Bajden doputovao je jutros oko 8.00 časova u Zagreb, a njegovu posetu prate izuzetno jake mere obezbeđenja.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

10:45

Default images
Foto: Tanjug

Bajden će u glavnom gradu Hrvatske prisustvovati sastanku predsednika država regiona u procesu Brdo – Brioni.

Snage specijalne policije raspoređene su po celom aerodromu i oko njega, ali i duž trase kojom će se kretati štićena kolona do hotela Vestin u Zagrebu, a potom i do Pantovčaka gde u kabinetu predsednice Hrvatske.

Predsednici država Zapadnog Balkana sastaju se na vanrednom sastanku procesa na kojem su posebni gosti američki potpredsednik Bajden i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

U Zagrebu se ocenjuje da dolazak američkog potpredsednika označava povratak SAD na Balkan i podršku državama regiona u približavanju evroatlanskim integracijama, u čemu se posebna uloga daje Hrvatskoj.

Razgovaraće se o unapređenju i podršci evropskim i evroatlantskim integracijama država uključenih u Proces Brdo - Brioni, kao i o globalnim sigurnosnim izazovima i njihovom odrazu na Jugoistočnu Evropu, posebno u svetlu poslednjih terorističkih napada.

Domaćini skupa su predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i slovenački predsednik Borut Pahor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: