Tadić: Povratak opozicije - povratak demokratije

Srbiji je neophodna promena aktuelne, nekompetentne vlasti, izjavio je predsednik SDS Boris Tadić.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

13:46

Default images
foto: Tanjug

On je naveo da njegova stranka ima kapacitet da bude centar ujedinjenja istinski opoziciono orjentisanih stranaka, pokreta i pojedinaca.

Poručuje i da bi povratak snažne opozicione opcije značio i povratak demokratije u Srbiju.

“Očekujem da će se istinski opoziciono orijentisane stranke, pokreti i ugledni pojedinci koji dele naše vrednosti odazvati našem pozivu i prepoznati da udruženim snagama možemo napraviti ozbiljnu alternativu ovoj vlasti i konačno smanjiti ogromnu asimetriju između vlasti i opozicije, koja je nastala vrlo brzo nakon predsedničkih izbora, kada su se tada opozicione stranke samo ulagivale ovoj vlasti kako bi dobile mesto u njoj”, rekao je Tadić za Tanjug.

Veruje da stranke sa kojima SDS razgovara imaju kapacitet da svojim učešćem doprinesu osnaživanju te opcije.

Precizira da su dogovori već napravljeni sa Strankom Zelenih, pokretom "Zapadna Srbija", da za par dana potpisuju sporazum i sa Narodnim pokretom, a da su u toku razgovori i sa drugim strankama, između ostalih i sa LDP.

Nekadašnji predsednik Srbije kaže da je LDP uvek dosledno zastupala proevropsku politiku i evropske vrednosti, te da su dosadašnji razgovori sa njima bili uspešni.

"Uprkos razlikama koje postoje među nama, smatram da ta stranka može svojim političkim i kadrovskim potencijalom doprineti kvalitetu opozicionog bloka koji želimo da formiramo", navodi Tadić.

Poručuje i da niko, osim premijera Aleksandra Vučića, ne zna koji će izbori biti raspisani, a da odgovor jednim delom leži i u Vučićevom motivu da ima još "apsolutniju vlast".

"Politika ove vlade nije usmerena na demokratsku borbu političkih opcija, već isključivo na kalkulisanje trenutka kada izborima mogu dodatno da učvrste i produže vlast. Upravo zbog toga sam i uputio poziv istinski opozicionim strankama da se udruže oko SDS", smatra Tadić, poručujući da izbori treba da donesu suštinske promene i da se građani ne ubeđuju da im je divno i krasno, već da se stvarno rešavaju njihovi problemi.

Tadić kaže i da su za SDS, kada su u pitanju postizborne koalicije, privhatljivi partneri koji su usmereni na rešavanje problema Srbije i njenih građana, a koje pored volje poseduju i sposobnost i kadrovski potencijal za stvarne promene i reforme.

"Osim stranaka koje karakterišu suprotne vrednosti i politika od SDS, to svakako nisu ni stranke koje su kao vladajuće pokazale samo sposobnost produbljivanja i umnožavanja problema", poručuje Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: