DS: Istražiti sve slučajeve prisluškivanja

DS je saopštila da zahteva da se svi slučajevi prisluškivanja istraže objektivno i odgovorno i da se svi odgovorni sankcionišu u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

16:52

Default images

Kako je navedeno, demokrate to zahtevaju "zbog činjenice da pojedini držvni funkcioneri, stranke i nevladine organizacije pričom o ranijim prisluškivanjima pokušavaju da skrenu pažnju sa nepružanja odgovora na pitanje ko i po čijem nalogu prisluškuje predsednika Demokratske stranke dr Bojana Pajtića".

DS ističe da se potreba za istragom odnosi i na sve navodne slučajeve prisluškivanja iz vremena kada je Vladu vodila Demokratska stranka, prisluškivanje o kom je 2013. godine govorio Tomislav Nikolić, prisluškivanje Srpske radikalne stranke, sudija, tužilaca i sindikata koje je 2014. godine potvrdio Odbor za kontrolu službi bezbednosti, kao i sve druge slučajeve o kojima se govorilo u javnosti.

"Tvrdnja da je neko u prošlosti neovlašćeno prisluškivao opoziciju ni u kom slučaju ne sme biti izgovor državnim organima da sada ne rade svoj posao i ne istraže kako se privatni telefonski razgovori dr Bojana Pajtića pojavljuju u medijima, a Demokratska stranka insistira na odgovornosti svih pojedinaca koji su bilo kada neovlašćeno to radili, uverena da, ukoliko je toga i bilo, u tome nisu učestvovali ljudi koji su danas u Demokratskoj stranci", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: