Više Britanaca za ostanak u EU

Mnogo više građana Velike Britanije podržava ostanak svoje zemlje u EU nego što je onih koji žele izlazak iz tog bloka, pokazala je najnovija anketa.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

15:12

Default images
Foto: Beta/AP

Prema rezultatima ankete koju je sprovela agencija "Kom Res" za list "Dejli mejl", 55 odsto anketiranih je izjavilo da bi, ukoliko bi referendum o članstvu u EU bio održan sada, glasali za ostanak u Uniji, preneo je Rojters.

Sa druge strane, 36 odsto anketiranih je reklo da bi glasali za izlazak iz EU, dok je osam odsto i dalje neodlučno, što je manji procenat u odnosu na ranije ankete, saopštio je "Kom Res".

Ta agencija je dodala da je to bila prva anketa sprovedena telefonom u kojoj je učesnicima pročitano zvanično pitanje koje će biti postavljeno na referendumu o članstvu Britanije u EU, a koji bi trebalo da se održi do kraja 2017. godine.

Druge ankete sprovedene u poslednje vreme su pokazale manju razliku između onih koji se zalažu za i protiv ostanka u EU, dok su neke čak pokazale da ima više pristalica izlaska iz Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: