Lekari bez granica pobegli iz bombardovane bolnice

Humanitarna organizacija Lekari bez granica povukla se iz bolnice iz severnog avganistanskog grada Kunduz, posle vazdušnih udara u kojima je bilo mnogo žrtava.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

14:18

Default images
foto: Beta/AP

Direktor pres službe Kejt Stegman rekla je da neki od zaposlenih iz napadnute i uništene bolnice u Kunduzu sada rade u drugim zdravstvenim ustanovama u istom gradu, gde se i dalje vode borbe, prenela je agencija AP.

Istraga o bombardovanju bolnice u subotu se nastavlja pošto je poginulo najmanje 19 ljudi, uključujući 12 članova osoblja MSF i sedam pacijenta od kojih četvoro dece uz brojne povređene.

MSF je nedvosmisleno okrivila SAD i njihove vazdušne udare za žrtve, iako avganistanski zvaničnici navode da je "helikopter uzvratio vatru talibanskim borcima koji su se skrivali u objektu".

Iz te humanitarne organizacije demantovali su da su se talibanski borci, iz njihovog objekta, borili protiv avganistanskih i NATO snaga, dodaje Rojters.

Talibani su zauzeli Kunduz prošlog ponedeljka, ali su se, u međuvremenu, povukli iz većeg deo grada zbog kontranapada zvaničnog Kabula.

Sporadične bitke su nastavljene pošto avganistanske bezbednosne snage pokušavaju da "očiste" preostale "džepove" ekstermista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: