"Austrija da podigne ogradu, u nekom obliku"

Portparol za bezbednosna pitanja Narodne partije Volfgang Ulm smatra da bi na granicama Austrije trebalo "u nekom obliku podići ogradu".

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

09:45

Default images
foto: Beta/AP

Ulm naglašava da je zloupotreba položaja kada hiljade državnih službenika imaju očigledno naređenje da ne poštuju zakon.

"Pravna država ne funkcioniše. Moramo strance zaustaviti na granicama. Biće potrebno da se u nekom obliku na granici postavi ograda", istakao je Ulm.

Istovremeno je kritikovao koalicionog partnera na saveznom nivou Socijaldemokratsku partiju (SPO), za koju tvrdi da nije želela oštrije mere, i poručio da ta stranka mora shvatiti da "izuzeci ne smeju postati specijalni slučaj".

Ulm zahteva uvođenje granične kontrole, navodeći da gotovo sve izbeglice koje pristižu u Austriju nemaju ni pravo na dobijanje azila u toj zemlji, jer prema Dablinskom pravilu to pravo moraju da ostvare u zemlji EU na čije tlo su najpre kročili.

"Radi se o ilegalcima kojima treba izreći mere zabrane boravka, zadržavanja i proterivanja", smatra političar OVP.

Prema njegovom mišljenju, Austrija će veoma brzo morati da se suoči s tim pitanjem, jer će Nemačka uskoro uvesti strožije mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: