Ambasada SAD: Kirbi nije to rekao

Ambasada SAD saopštila je da ambasador Majkl Kirbi nije izjavio ono što mu se pripisuje u objavljenom transkriptu razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

15:55

Default images
Foto: Beta

"Ambasador Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje u navedenom razgovoru", piše u kratkom odgovoru Ambasade na upit B92.

U transkriptu, čiju je autentičnost potvrdio Bojan Pajtić, lider DS kaže da ga je Kirbi obavestio da "Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Lider DS je rekao da bi zbog prisluškivanja njegovih razgovora u normalnoj zemlji pala vlada, da bi ministar policije Nebojša Stefanović rekao da MUP i BIA nikada nisu prisluškivali ni Pajtića ni Lidiju Udovički i dodao da je u pitanju "kampanja rušenja Aleksandra Vučića".

Oglasio se i direktor EMS Nikola Petrović, koji je najavio krivičnu prijavu "ili protiv sebe, ili protiv Lidije Udovički".

"Ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe. U suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela", naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, spreman je i da ide na poligraf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: