Protest DS i Nove stranke protiv Beograda na vodi

DS i Nova stranka organizovale su protest protiv početka realizacije projekta “Beograda na vodi“.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 27.09.2015.

17:10

Default images
Foto: B92

Na čelu kolone gradjana bili su Balša Božović, predsednik Nove Zoran Živković, potpredsednik NS Vladimir Pavićević, portparol DS Aleksandra Jerkov, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Policija je prvobitno zaustavila gradjane na ulazu u Karadjordjevu ulicu, ali ih je pustila da udju u nju i zaustavila ih kod "Mikser hausa", ne dozvoljavajući im da pridju zgradi Geozavoda.

Dvojica mladića, obučenih kao Arapi, postavili su belu kutiju od stiropora, na kolovoz, na kojoj piše "Beograd na vodi- prevara veka" i "Građani Beograda", kao improvizovani kamen-temeljac.

Predsednik GO DS Balša Božović, obraćajući se okupljenima, rekao je da ovo nije kraj borbe protiv projekta Beograd na vodi i najavio da će naredne nedelje DS podneti krivične prijave protiv odgovornih.

"Postavljenje kamena temeljca, odgovorno tvrdimo, najveća je prevara u istoriji ovog grada i ove zemlje", rekao je Božović i dodao da su organizovali protestni skup, kako bi ukazali da su, kako tvrdi, prekršeni zakoni i Ustav Srbije.

Božović tvrdi da se ovde ne gradi nikakav Beograd na vodi, već "naprednjaci i njihovi prijatelji" grade šoping centar, hotel i kafanu i to je, kako je rekao, isključivo u njihovom interesu, a ne u interesu građana.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je okupljene da ne napadaju policiju, jer, kako je rekao, oni samo rade svoj posao.
Foto: B92
Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je da je Beograd na vodi antimodernizacijski projekat i da je to "gola otimačina".

"Taj projekat pokazuje ponižavajući odnos vlasti prema građanima i prema struci, koja je rekla da je "Beograd na vodi udar na dva veka urbanog razvoja Beograda"

Građani nose transparente sa slikom premijera Vučića, na kom piše "gotov je", kao i one na kojima piše "Beograd na vodi- prevara veka", a uzvikivali su "Izdaja", "Lopovi".

Okupljeni gra

Božović najavio prijave protiv odgovornih za Beograd na vodi

Foto: Tanjug
Predsednik Gradskog odbora opozicione Demokratske stranke (DS) Balša Božović najavio je danas da će sledeće sedmice podneti krivične prijave protiv odgovornih za realizaciju kompkesa "Beograd na vodi".

Tokom protesta protov izgradnje "Beograda na vodi", koji su organizovali DS i Nova stranka, on je istakao da je taj projekat "najveća prevara u istoriji Beograda i Srbije".

"Ovde se ne gradi nikav Beograd na vodi, več šoping mol, hotel i kafane", rekao je visoki funcioner DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: