Hezbolah pozdravlja prisustvo Rusije u Siriji

Lider libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah pozdravio je, kako je rekao, rastuće "borbeno prisustvo" Rusije u Siriji.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2015.

00:49

Default images

On je naveo da će to imati značajan uticaj na rat u toj zemlji.

Zvanična Moskva negira da povećava svoje prisustvo u Siriji u cilju zaštite svog dugogodišnjeg saveznika, sirijskog predsednika Bašara al Asada, već ističe da želi da mu pomogne u borbi protiv Islamske države (IS), prenela je agencija AP.

Nasralah je izjavio da raspoređivanje ruskih vojnih aviona i raketnih bacača, kao i "resursa sa operativnim timovima" predstavlja "značajan napredak" koji će uticati na situaciju na terenu.

Čelnik Hezbolaha je u intervjuu televizijskom kanalu tog pokreta - Al Manaru, rekao da Rusija pregovara sa saveznicima o proširenju saveza protiv IS, pošto vazdušni udari američkih snaga nisu uništili ekstremiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: